KMTSO Genç Girişimciler Kurulu ile Kadın Girişimciler Kurulu TEPAV ile İşbirliğinde Girişimcilik Eğitimi Düzenledi
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Genç Girişimciler Kurulu (KAGEGİK) ile Kadın Girişimciler Kurulu, Avrupa İşletmeler Ağı (Enterprise Europe Network) Projesi kapsamında, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB Kahramanmaraş İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü'nün işbirliğinde ve TOBB - CISCO Girişimcilik Enstitüsü programı çerçevesinde "Bilişim Çağında İşletme Yönetimi - iExec 3.0 Eğitimi" düzenledi.
15 - 21 Şubat tarihleri arasında TOBB - CISCO Girişimcilik Enstitüsü programı çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimde ilk dersi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi ve Eğitim Gelişim Komisyonu Başkanı Sinan Ergin verdiler. Konuşmasında hızla değişen dünyada girişimciliğin önemini vurgulayan Hisarcıklıoğlu: "İnsanın en hayırlısı insana faydalı olandır. Girişimci olmak da insanlara faydalı olabilmenin en önemli yollarından biri. Kendi işinizin sahibi olup çalıştırdığınız bir kişinin bile hayatını sürdürmesine katkıda bulunuyorsanız bundan büyük hayır yoktur." şeklinde konuştu.
1 hafta süren eğitimde; TEPAV Eğitim Uzmanı Ü. Barış Urhan, katılımcılara; Değişen Dünya Ekonomisinde Bilişim Teknolojilerinin (BT) Yeri, BT Kullanımını Zorunlu Kılan Faktörler, Ağ Tabanlı Kuruluşlar, Maliyet Üstünlüğü, Rekabetçi Farklılaşma, Temel ve Yan Faaliyetler, Outsourcing, BT İçin Kurumsal Altyapının Hazırlanması, Liderlik, Teknoloji, Uzmanlıklar, Yönetişim, BT Temelli Çözümler, İş Stratejileri, İç ve Dış Durum Analizi, PEST Analizi, SWOT Analizi, Süreçlerde Darboğazların Tespiti gibi bilişim çağında işletme yönetiminde ihtiyaç duyulacak önemli bilgiler verdi.
Eğitimin üçüncü gününde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A.Talha Yalta katılımcılara "Linux Platformu, Özgür Yazılımlar ve Açık Kaynak İş Modeli" konulu bir seminer verdi.
Eğitimin beşinci gününde ise ODS Danışmanlık ve Yaşam Koçluğu firmasından gelen İnsan Kaynakları, Yaşam Koçu ve Proje Uzmanı Duygu Önler, katılımcılara "Geçiş Dönemlerinde Önyargıları Yıkmak; İnsan Kaynakları ve Beden Dili" konulu seminer verdi.
Eğitime KMTSO Genç Girişimciler Kurulu'ndan (KAGEGİK), KMTSO Kadın Girişimciler Kurulu'ndan (KAGİK) ve firmalardan oluşan 40 kişilik bir grup katıldı.
Eğitimin sonunda tüm katılımcılar adına KMTSO KAGİK Başkanı Nazlı Ceylan Kurtul, Ü. Barış Urhan'a Kahramanmaraş el emeği bir ceviz oyma sandık hediye etti.